Lättare att hitta till närmaste toa

Behöver du gå på toa men vet inte åt vilket håll du ska gå? Med en ny app kan man nu överblicka Kalmars offentliga toaletter.
Kalmar • Publicerad 24 juli 2012
Foto: Johanna Eriksson
Nu finns det en app som gör det enkelt för dig att hitta de offentliga toaletterna i Kalmar.
Nu finns det en app som gör det enkelt för dig att hitta de offentliga toaletterna i Kalmar.Foto: Johanna Eriksson
Foto: Johanna Eriksson

– Framför allt är det bra för dem som har inkontinensbesvär. Men det är också angeläget för oss som turiststad, säger Björn Brändewall (FP).

Han är en av dem som har drivit på idén om att Kalmar borde ha synligare offentliga toaletter. Med appen "Hitta ToaLätt" är det nu verklighet. Kalmar är den femte kommunen i landet som ansluter sig, efter Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

– Jag ringde upp företaget Pfizer som har utvecklat appen, och de var jätteintresserade, förklarar Björn Brändewall.

Han menar att det kanske är många som redan har laddat ner appen och därför blir Kalmar nu en trevligare och mer turistvänlig stad.

– Det är ju på sommaren som det är som mest turister här och det finns nog många som redan har appen i sina telefoner. Nu får de kanske en trevlig överraskning när se ser att även Kalmar finns med på den.

Isabella Lindholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.