Stora skador på villa efter brand

På torsdagseftermiddagen började en villa brinna utanför Kalmar. När räddningstjänsten kom till platsen brann det från villans båda våningsplan.
Lyckeström • Publicerad 8 februari 2018 • Uppdaterad 9 februari 2018
Foto: Anton Lernstål

Larmet kom klockan 15.16 och lågorna slog ut från båda våningsplan och genom takpannorna.

– Branden var fullt utvecklad redan när vi kom till platsen. Inga personer är skadade och det är positivt naturligtvis, säger Roger Andersson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten fokuserade på att frilägga huset, så att elden inte skulle sprida sig till det uterum som ligger bara någon meter från villan. Dessutom ligger en stuga som det bor människor i på tomten, sju-åtta meter från villan. Själva branden verkade svårsläckt.

– Det är en gammal kåk med kutterspån och grejer så vi försöker ta alla konstruktionsbränder. Men det är väldigt stor skada, det som inte är brandskadat är rökskadat, sa Roger Andersson när släckningsarbetet pågick.

Men räddningstjänstens arbete gick över förväntan och två timmar efter larmet kunde man lämna över till fastighetsägaren.

– Med tanke på hur det såg ut när vi kom har det gått förvånansvärt bra. Det brinner inte längre, varken i konstruktionen eller något annat, säger Roger Andersson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.