Gårdsbyggnad brann ner – spridningsrisk till skogen

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Suvad Mrkonjic

En gårdsbyggnad i Trekanten totalförstördes i en brand under tisdagen. Branden tros ha startat i pannrummet.

Vid klockan 07.13 på tisdagen inkom ett larm om en brand i en ladugård i Trekanten. Inringaren var en förbipasserande ambulans som först misstänkte att det rörde sig om en skogsbrand. När räddningstjänst från Nybro körde till branden larmades även räddningstjänsten i Kalmar. Det var då klart att det rörde sig om en brand i en verkstadsbyggnad på ett hönseri.

Foto: Suvad Mrkonjic

Runt 07.30 var styrkor från Nybro, Kalmar och Voxtorp på plats och byggnaden var då helt övertänd. Bakom den brinnande byggnaden ska det ha funnits vedhögar. Det ska även ha funnits fyra andra byggnader 20 meter från branden. Enligt trygghets- och larmcentralen var det stor spridningsrisk.

Foto: Suvad Mrkonjic

Vid 08.40 hade styrkorna från Nybro lämnat, men de från Kalmar och Voxtorp fanns kvar för fortsatt släckningsarbete. Byggnaden totalförstördes i branden och kommer att få brinna ner helt.

Inga djur eller människor ska ha kommit till skada i samband med branden. Branden tros ha startat i pannrummet.

Strax efter klockan nio hade även styrkorna från Kalmar lämnat och enbart räddningstjänsten från Voxtorp var kvar. Det fanns inte längre någon spridningsrisk.

Klockan 10.38 brann det fortfarande i byggnaden och enligt uppgift ska det även ha brunnit i en flishög på 200 kubikmeter bakom byggnaden samt en mindre flishög i byggnaden. Trygghets- och larmcentralen uppger att räddningstjänsten vid 13-tiden valde att flytta den mindre högen, för att förhindra spridningsrisken.

Inget vatten ska ha använts i släckningsarbetet.

Strax innan klockan 13 var ärendet i stor sett avslutats, uppger trygghets- och larmcentralen.