Länet klättrar mest i Sverige på utvecklingsranking

Kalmar län är en av de svenska regionerna som har förbättrat sin utvecklingspotential mest. Allt enligt forskningsinstitutet Nordregio.
Kalmar län • Publicerad 9 februari 2018
Helena Nilsson, regiondirektör.
Helena Nilsson, regiondirektör.Foto: Montage

Det är vartannat år som forskningsinstitutet Nordregio rankar de regioner i Norden som har störst utvecklingspotential. På den förra rankingen, som kom 2015, hamnade Kalmar län på plats 62. Två år senare har man klättrat till 45:e plats – vilket är den största uppgången bland de svenska regionerna.

– Det går bra för Kalmar län. Vi har en positiv befolkningsutveckling och en stabil arbetsmarknad, till stor del beroende av vårt starka näringsliv, säger regiondirektören Helena Nilsson i ett pressmeddelande, och utvecklar vidare:

– Vi har många konkurrenskraftiga profilområden och en fantastisk utveckling inte minst inom livsmedelssektorn, skog och trä samt besöksnäringen.

I rankingen väger man in bland annat förändringar i befolkningsfördelningen, arbetsmarknad, utbildning och den ekonomiska utvecklingen.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.