Landstinget storsatsar trots tufft ekonomiskt läge

Cancervård, äldrevård, ny mobil tandvårdsmottagning och en fortsatt satsning på om- och nybyggnation på länets tre sjukhus.
Landstingets ekonomi må vara på väg in i en tuffare tid, men landstinget i Kalmar län räknar med att investera 800 miljoner kronor de kommande tre åren.
Kalmar • Publicerad 17 oktober 2011

– Vi hade en ekonomisk turbulens 2008, nu är vi på väg mot samma situation. Då var vårt mål att hantera den ekonomiska situationen med små systematiska förändringar, små steg i rätt riktning varje dag. Vi har samma arbetsmodell även nu, säger landstingsrådet Anders Henriksson (S).

Men den röd-gröna landstingsmajoritetens tal om satsningar och nytänkande imponerar inte på den borgerliga oppositionen.

– Mycket ord och lite handling, ja det är vad som kännetecknar landstingsmajoritetens budgetförslag som presenterats, kommenterar landstingsrådet Christer Jonsson (C).

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.