Kvinnor vill varna andra

Minst två kvinnor i Kalmar har blivit utsatta för en obehaglig man som uppger sig ha lägenheter att hyra ut.
Kalmar • Publicerad 6 mars 2010

En av kvinnorna hade en annons där hon sökte lägenhet och ett par veckor senare sökte hennes väninna bostad genom en egen annons. Den första kvinnan blev uppringd av mannen som frågade om hon hade sällskap och hur gammal hon var. När hon frågade efter hyran så fick hon svaret "tjänster och gentjänster". Kvinnan frågade då om vad det var för tjänster, för om det var den typen av tjänster hon trodde var hon inte intresserad. Då lade mannen på luren. Kvinnan berättade för sin väninna om händelsen. Väninnan var därför extra uppmärksam när hon själv hade en annons där hon sökte bostad.

– Han sa att det var en före detta modellstudio som han renoverat till lägenhet, vilket var precis som han sa till min väninna. Då blev jag misstänksam, säger kvinnan.

Från polisen fick kvinnorna beskedet att eftersom mannen ringde från en mobil med kontantkort gick det inte att spåra.

– Jag har svårt att se att det han har gjort är brottsligt. Jag hade också blivit misstänksam, men än så länge har han inte gjort något brottsligt, säger polisens informationschef Ulf Karlsson.

Men kvinnan är ändå rädd.

– Jag tycker det är jätteobehagligt. Jag tänker på att många som är yngre och inte tänker på att vara misstänksamma, säger kvinnan.

Polisen menar också att man ska vara försiktig.

– Försök att träffas på platser med andra människor när ni tar kontakt med någon i samband med en annons, säger Ulf Karlsson.

Emma Lind
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.