Kvinna lurade hotell

Flera hotell i Kalmar län har den senaste månaden lurats av en 21-årig kvinna från Silverdalen. Nu har hon dock själv ordnat gratis boende. På häktet i Kalmar
Kalmar • Publicerad 4 november 2003

Kvinnan greps för drygt två veckor sedan tillsammans med en manlig bekant. De färdades då i en bil som dagen innan stulits från en trafikskola i Oskarshamn.

Efter en snabb polisutredning har hon nu åtalats för tio olika brott.

Stufvenäs och Corallen

Den 11 september tog kvinnan in på Stuvenäs gästgiveri söder om Kalmar. Där åt och sov hon gott innan hom med bland annat glaspjäser, silverföremål, gardiner och en kamera till ett värde av 50 000 kronor checkade ut utan att betala för sig.

Ett par veckor senare var det dags för Hotell Corallen i Oskarshamn att få kvinnan som gäst. Liksom på Stufvenäs uppgav hon falskt namn och smet från notan. Samma sak hände på Hotell Statt, där hon även lade beslag på en matta.

Åtalad för flera stölder

Men sedan den 17 oktober har 21-åringen inte behövt bekymra sig över att inte ha mat och logi. Det försäkrade hon sig nämligen om i samband med att Kalmar tingsrätt häktade henne.

Utöver hotellbedrägerierna är hon också åtalad för ett flertal stölder i Kalmar. Bland annat tog hon sig i mitten av oktober in på Stensbergshemmet och stal en mobiltelefon.

Samtliga brott är erkända. Rättegången hålls inom kort i Kalmar tingsrätt.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.