GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunanställd polisanmäld – beställt varor för tusentals kronor

En anställd på serviceförvaltningen har beställt varor för eget bruk. Nu polisanmäls händelsen.
KALMAR • Publicerad 2 oktober 2018 • Uppdaterad 2 oktober 2018
Foto: Mats Holmertz

Den polisanmälda personen har varit anställd på serviceförvaltningen på Kalmar kommun och därmed kunnat beställa varor i kommunens namn.

Nyligen upptäckte förvaltningschefen Benny Wennberg genom en internkontroll att material och varor som kommunen inte brukade beställa hade beställts. Nu misstänker man från serviceförvaltningen att det är den numera polisanmälda personen som har gjort beställningarna för eget bruk, men låtit kommunen betala.

Den polisanmälda personen har erkänt vissa beställningar. Det handlar om varor för cirka 10 000 kronor.

Serviceförvaltningen misstänker att inköpen för eget bruk kan ha pågått under en längre tid.

Brottsrubriceringen i anmälan är trolöshet mot huvudman.

Den polisanmälda anställda har blivit avskedad av Kalmar kommun, men fackförbundet Vision har kallat till tvisteförhandling.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.