Annons

Kommentatorn: ”Ljudkillarna brukar dra ner min mick”

Hallå där Oskar Juan Pablo Danielson Frost, som kommenterade Barometerns sändning av Kvarnsveden–IFK Kalmar på lördagen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
KALMAR/BORLÄNGE • Publicerad 11 oktober 2020
21-årige Oskar Juan Pablo Danielson Frost till vänster. Foto: Sofie Enander
21-årige Oskar Juan Pablo Danielson Frost till vänster. Foto: Sofie Enander

Inlevelsen och målvrålen hos Danielsson Frost, som jobbar på Dalarnas Tidning, fick tankarna att gå till den latinska kommentatorskolan.

TV: Hör Oskar Juan Pablo Danielson Frost kommentera IFK-matchen:

Måååååååååål?

Annons

– Jag är uppvuxen i Dalarna men föddes i Colombia. Därför konsumerar jag mycket idrott från Sydamerika. Det är så jag hittat den här stilen, där hör det ju till att vråla. Det är ovanligare i Sverige.

Varför är det viktigt att hålla igång?

– Jag känner att det är vår uppgift när vi sänder matchen. Vi ska försöka göra den sevärd även om underhållningsvärdet i spelet inte är det högsta.

”Ta en djup inandning när bollen går in. Sedan är det bara att hålla ut.”
Oskar Juan Pablo Danielson Frost

Kommentatorn Niklas Holmgren har sagt att han vill att man ska höra att det blir mål, även om man är och hämtar något i köket. Jag antar att du håller med?

– Exakt. Ett mål är ett mål, det är det absolut roligaste i matchen. Då vill jag att det ska höras. Jag känner sorg varje gång jag går hem från en 0-0-match.

Vad har du för tips för ett bra målvrål?

– Ta en djup inandning när bollen går in. Sedan är det bara att hålla ut.

Kan det bli för långt?

– Nja, ett problem är att ljudet kan spricka. När jag kommenterar vet jag att ljudkillarna brukar dra ner min mick redan från start. Men nej, det kan inte bli för långt.

Du kommenterar även längdskidor ibland, går det att vråla där också?

Annons

– I sprint funkar det. I ett 15-kilometerslopp med individuell start lämpar det sig inte lika väl.

Oskar Juan Pablo Danielson Frost tillsammans med sin förebild inom kommenterandet, colombianen Javi Fernandez. Favoriterna bland svenska kommentatorer är Jesper Hussfelt och Lena Sundqvist.
Oskar Juan Pablo Danielson Frost tillsammans med sin förebild inom kommenterandet, colombianen Javi Fernandez. Favoriterna bland svenska kommentatorer är Jesper Hussfelt och Lena Sundqvist.Foto: Privat

TV: Så här låter Oskar Juan Pablo Danielson Frosts kommentatorförebild – Javi Fernandez

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons