KLIMAT & MILJÖ: Här är läsningen som kan hjälpa dig att göra skillnad

Vi ger dig nya infallsvinklar kring det ämne som berör oss alla:
✓ Vi ger dig tipsen för att bidra.
✓ Möt inspiratörerna som vill göra skillnad.
✓ Läs nyheterna – ur lokalt perspektiv.
✓ Fördjupande reportage som hjälper dig att se och förstå mer.
✓ Krönikor och kommentarer.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Klimat och miljö • Publicerad 25 januari 2022
I vår stora satsning på klimat och miljö möter du forskaren Ferawati Ferawati, återbruksföretagaren Petter Nubert, second hand-fyndaren Mia Åberg och odlingsintresserade Cajsa-Stina Ekelund Berg. Drivet att göra skillnad är deras gemensamma nämnare.
I vår stora satsning på klimat och miljö möter du forskaren Ferawati Ferawati, återbruksföretagaren Petter Nubert, second hand-fyndaren Mia Åberg och odlingsintresserade Cajsa-Stina Ekelund Berg. Drivet att göra skillnad är deras gemensamma nämnare.

Frågor om klimat och miljö berör oss alla. Det mesta vi gör i vardagen kan kopplas till det här gigantiska ämnesområdet på ett eller annat sätt, till exempel vad vi äter, hur vi konsumerar, bor och transporterar oss.

Torka, översvämningar, skogsbränder och vattenbrist är andra exempel på hur vi kan påverkas.

Vi står inför en enorm omställning i samhället med fokus på hållbarhet.

Därför vill vi på Barometern-OT spegla vår tids största fråga ur ett lokalt perspektiv. Här samlar vi några av våra tips till bra läsning på temat klimat och miljö – vill du gå på djupet själv kan du se allt vi har skrivit på vår specialsajt om klimat och miljö.

Tipsa oss

Vad vill du läsa om?

Många hör av sig till vår miljö- och klimatreporter Åsa Borefur med tips och idéer om vad vi borde belysa i Barometern-OT. Har du också något du vill berätta eller tipsa om? Hör av dig på mejl till asa.borefur@barometern.se eller ring 0499–483 21.

MISSA INTE: 10 lästips från vår satsning på Klimat och miljö:

MISSA INTE: Vi har samlat all läsning om klimat och miljö på en egen sajt – här hittar du nyheter, reportage, tips och inspiration kring en av vår tids största ämnen.

VALET 2022: Klimat och miljö står högt på agendan ett valår som detta – hur fångar våra politiker upp det? Här hittar du all vår valbevakning samlad på ett ställe.

ÖSTERSJÖN PÅ DJUPET: Aldrig förr har vi gått lika djupt i Östersjöfrågor – både över och under ytan. Mycket där handlade om klimat och miljö. Du hittar allt vi skrev i reportageserien på vår specialsajt här.

TV: Så såg det du när våra Östersjöreportrar lärde sig dyka:

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.