Annons

Klart: Besöksförbud på länets sjukhus

Länets tre sjukhus bommas igen för anhöriga. Från och med fredag klockan 16.00 införs besöksförbud.
– Vi vill ligga steget före, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 12 mars 2020
Foto: Mats Holmertz

På grund av coronaviruset införs besöksförbud på Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus och Västerviks sjukhus.

– Region Kalmar län värnar om sina patienter och medarbetare. Att tillfälligt stoppa besök kan begränsa en eventuell smittspridning och skydda dem som är särskilt infektionskänsliga och utsatta, säger Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Till Barometern-OT säger Rosenqvist:

– Folkhälsomyndigheten höjde riskbedömningen till allmän spridning, även om vi inte har sett sådan tecken i Kalmar län än så har vi några verifierade fall. Det är ett bra läge för att förhindra smittspridningen. Vi vill ligga steget före, säger han.

Det innebär att det inte kommer att finnas möjlighet att besöka anhöriga som ligger inlagda.

”Om det finns särskilda skäl kan tillstånd ges för att besöka en patient. Då ska avdelningen där patienten är inlagd kontaktas”, skriver Region Kalmar också i pressmeddelandet.

– Vi är öppna för att det finns särskilda fall. Det skulle exempelvis kunna vara en väldigt svårt sjuk patient som inte har lång tid kvar och då kan man göra undantag, säger Rosenqvist.

Vidare rekommenderas också länets kommuner att besluta om besöksrestriktioner på äldreboenden.

Beslutet gäller tills vidare.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons