Katt hittades i källaren efter att övertänd villa släckts

Rökdykarna sökte förgäves efter katten Tyson. Men efter att villabranden släckts hittades han oskadd av matte. I tvättkorgen.
Kalmar • Publicerad 7 januari 2003

Det var på lördagskvällen som det av oklar anledning tog sig på en villaaltan i Rinkabyholm. Branden spred sig och husägaren, som satt och tittade på tv, märkte inget förrän altanen var övertänd.

Brandmän kom till platsen och påbörjade släckningsarbetet. Då hade elden spridit sig även till andra delar av huset. Då slog de boende larm om att katten fanns kvar inne i eldhavet. Rökdykare sattes in. De sökte efter katten, som heter Tyson, men utan resultat.

Vattenmassorna fick elden att slockna så småningom och när det var säkert att gå in i villan begav sig en orolig matte in i huset för att leta efter Tyson. Hon hittade honom helt oskadd i källaren där han legat i tvättkorgen under hela brandförloppet.

Polisens tekniker var vid villan på söndagen för att söka efter brandorsaken. Man misstänker att en fyrverkeripjäs eller smällare kan ligga bakom förödelsen vilket i så fall är ett brott med rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.