Kalmartjej till final Miss world Sweden

Kalmartjejen Rebecca Eriksson klarade den sista utgallringen. Nu är hon klar för final i Miss world Sweden.
Kalmar • Publicerad 22 juni 2012
Rebecca Eriksson från Kalmar har kvalificerat sig till final i Miss world Sweden. arkivfoto: Johanna Eriksson
Rebecca Eriksson från Kalmar har kvalificerat sig till final i Miss world Sweden. arkivfoto: Johanna ErikssonFoto: Johanna Eriksson

Sedan en dryg vecka tillbaka befinner sig Rebecca Eriksson i Gävle för två veckors träningsläger inför finalen av Miss world Sweden. I lördags fick 16 tjejer lämna tävlingen och kvar finns 16 som gör upp i torsdagens final i just Gävle.

Vinnaren av finalen kommer att få representera Sverige i Kina i augusti.

— Vi tränar två pass om dagen där vi bland annat får lära oss att föra oss, säger Rebecca Eriksson.

— Alla 16 som är i final är vackra tjejer så skönhetsidealet är inte det viktigaste. Utan mer att utvecklas som person. Man lär sig massor.

Rebecca Eriksson är även en lovande friidrottare. Frågan är om träningen blir lidande under veckorna i Gävle.

— Nej, det går grymt bra. I går (onsdag) hade vi två träningspass med dans och fystester. Där står jag mig bra, säger hon.

Däremot har Rebecca Eriksson tackat nej till erbjudandet att åka till Hollywood i sommar för att prova på livet som modell.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.