Kalmarlärare nominerad till pris: ”Vilken nominering?”

Kalmar Artikeln publicerades

Rickard Eriksson, fordonslärare på Lars Kaggskolan, är en av tre slutkandidater till Motorbranschens riksförbunds stora pris.

– Det känns roligt. Man gör sitt jobb och funderar på vad man kan göra bättre. Och så plötsligt får man en nominering och då förstår man att man gör en del bra, så det känns väldigt bra tycker jag, säger han.

Var du förberedd på att du skulle bli nominerad eller kom det som en överraskning?

– Jag fick mejl från en reporter i onsdags som grattade till nomineringen. Då mejlade jag tillbaka: ”Tack, vad trevligt. Vilken nominering?” Så det var en liten överraskning.

Att Rickard Eriksson är en av slutkandidaterna beror bland annat på det programöverskridande samarbete han gör med fordons- och teaterelever där de får gestalta hur olika situationer i en verkstad och kundmottagning kan se ut.

– Huvudinnehållet är egentligen kundvård och kundbemötande, hur man möter kunden som mekaniker och kundmottagare. Jag funderade på hur jag skulle kunna belysa problematiken som kan vara, och fick en lite tokig idé att jag skulle testa detta. Vi har kört i två år nu och det har fungerat jättebra, det är jätteuppskattat hos eleverna.

– Jag jobbar mycket själv med normkritik och lika behandling och försöker baka in sådana moment.

I motiveringen står det också att Rickard Eriksson föregår med gott exempel och står upp för mångfald och olikheter och att han starkt har bidragit till kvaliteten på lärande och utbildning.

De två andra kandidaterna är Nobelgymnasiet i Karlstad och John Erik Hellström, fordonslärare på parkskolan i Örnsköldsvik.

Priset består av 30 000 kronor och går till en person, organisation eller ett företag som främjat utvecklingen av bilbranschen.

Vinnaren presenteras på Bilens dag den 28 oktober.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.