Annons

Kalmarhjälpen skänker pengar till kvinnojouren

I höstas startades Kalmarhjälpen för att se till att utsatta barn skulle få julklappar.
Nu lämnas de insamlade pengarna som blev över till kvinnojouren.
KALMAR • Publicerad 11 januari 2018

Daniel Lundell och Sabina Ljusfolk startade den ideella organisationen Kalmarhjälpen i höstas. Planerna är långsiktiga, men den första insatsen var en insamling för att familjer som har det tufft ekonomiskt skulle kunna ge sina barn julklappar.

Alla praktiska detaljer blev klara så sent som den 21 december, men ändå lyckades de samla in drygt 12 000 kronor på tre dagar. Via Facebook kunde man anmäla sig själv eller tipsa om familjer som hade det svårt ekonomiskt.

Annons

– Vi ringde runt och pratade med alla ekonomiskt utsatta familjer som vi fick tips om och enligt vår bedömning var alla genuina. Vi kunde ge alla barn julklappar och gensvaret när vi delade ut dem kvällen före julafton var mäktigt. Man blev verkligen berörd, säger Daniel Lundell.

Det blev pengar över efter julklappsinsamlingen och på tisdag överlämnar Kalmarhjälpen drygt 2 000 kronor till kvinnojouren i Kalmar.

– Det kändes som ett naturligt ställe att skänka pengarna till. Barn som tvingas fly med sin mamma från en våldsam pappa kan behöva göra något roligt för att skingra tankarna, säger Daniel Lundell.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons