Kalmarbons "Corona-sång” hyllas: ”Kul att den uppskattas”

Kalmar Artikeln publicerades
Daniel Alvunger, universitetslektor på Linnéuniversitetet, vill lätta upp stämningen med sin humoristiska ”Corona-sång”.
Foto: Skärmdump/Montage
Daniel Alvunger, universitetslektor på Linnéuniversitetet, vill lätta upp stämningen med sin humoristiska ”Corona-sång”.

I tider som präglas av en oro för coronviruset kände Kalmarbon Daniel Alvunger att han ville lätta upp stämningen. Nu delas hans musikvideo flitigt på sociala medier.

– Det är givetvis jätteroligt att många uppskattar den, säger han.

På torsdagskvällen fick Daniel Alvunger en idé om att framföra en modifierad version av låten ”Corrine, Corrina”, med egenkomponerade verser och Corona-tema.

Dagen efter skred han till verket. Under en lunchpaus på jobbet fattade han sin ukulele, och framförde sin låt – på bred kalmaritiska – medan en kollega filmade alltihopa.

När filmen lades ut på Facebook fick den direkt ett varmt mottagande.

– Det är så mycket snack om corona och folk blir både arga, besvikna, ledsna och oroliga. Då tänkte jag att lite humor, lite kalmaritiska och lite musik kan lätta upp, säger Daniel Alvunger.

På lördagskvällen hade filmen nästan 200 delningar och nästan lika många gillamarkeringar.

– Det är kul att det uppskattas i den här tiden som är och det var också det som var tanken, säger Daniel Alvunger.

SE FILMEN HÄR:

Kolla in hälsningen från Stickklubben i Kalmar:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.