Kalmarbo ursinnig: ”De har inte rätta känslan”

KALMAR. Artikeln publicerades
Foto:Emma Arenius

– Jag tycker det är fruktansvärt. För jävligt. Man river ett gammalt vackert hus men Rifa får stå ruttna och råttorna springer utan att man gör något.

Det säger Kalmarbon Agneta som i sin barndom dansade folkdans med sina systrar i IOGT-huset.

De tillbringade mycket tid i lokalen, som så många andra genom tiderna. Hon kan inte förstå hur en ­rivning kan tillåtas och tror inte att det är i för dåligt skick för att renovera. Vem som fattat beslutet och hur resonemangen har gått undrar hon också över.

– Vad tänker de på? De har inte den rätta känslan för stan, säger hon upprört.

    Det hon och många andra pekar på efter veckans ­rivningar är att ett gammalt hus som rivs försvinner för gott. Hennes förslag är att bostäderna borde ha byggts på Rifatomten och IOGT-lokalen renoverats upp och blivit exempelvis ett kafé.

    – Alla människor behöver väl inte bo inne i stan. Man känner sig så maktlös.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.