GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar årets sommarstad – för fjärde gången i rad

Nu är det klart – Kalmar har återigen tagit hem titeln Årets sommarstad.
– Jag är jättestolt, säger Kalmars turistchef ­Stefan Johnson.
Kalmar • Publicerad 25 maj 2018
Foto: SUVAD MRKONJIC

På fredagsmorgonen stod klart att Kalmar med god marginal tagit hem utmärkelsen Årets sommarstad för fjärde gången i rad.

Tävlingen arrangeras för elfte året i rad av jämförelsesajten Reseguiden.se.

Stefan Johnson, turistchef i Kalmar, är stolt över utmärkelsen:

– Det är jättekul och framförallt blir man väldigt stolt över att vi har så många som tycker att Kalmar är en bra sommarstad, både invånare, besökare och även företagare tror vi ligger bakom detta, säger han.

Fjärde året i rad, vad har utmärkelsen betytt genom åren?

– Vi har definitivt märkt av det tidigare i olika sammanhang med internationella aspekter. Vi har bland annat hört ”Kalmar is the best summer city in Sweden” och då sprider det sig när det kommer utanför landets gränser i olika dialoger, vilket är kul. Men att sedan mäta det i någon effekt är jättesvårt att säga betydelsen av, om man till exempel fått x gästnätter mer är omöjligt att säga. Men vi är väldigt stolta och det tycker jag är det viktigaste ledordet för oss, att vi har en stolthet i vår egen plats och hur den har utvecklats och att andra tycker detsamma.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.