Källarförråd började brinna

Strax efter klockan nio på onsdagskvällen kom ett larm till SOS om svart rök och lågor som slog ut från ett källarplan till ett flerfamiljshus på Trollbackevägen i Berga.
Kalmar • Publicerad 20 juni 2012
Foto: Amelie Herbertsson

Det visade sig vara ett källarförråd som av oklar anledning börjat brinna. Lågorna slog ut en fönsterruta och elden lyckades sprida sig upp till en närliggande balkong.

– Vi har en rökskadad lägenhet och tre av sex källarförråd blev förstörda, säger jourhavande styrkeledaren hos räddningstjänsten.

Det är andra gången på relativt kort tid som det brinner på gatan. Brandorsaken vid tillfället i våras är oklar, men enligt uppgifter till barometern.se ska det ha berott på dåliga elledningar. Räddningstjänsten kunde i dagsläget inte svara på vad som orsakade onsdagskvällens brand, där det enbart blev materiella skador.

Andreas Norinder
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.