Kaffekedjan etablerar sig i Baronen

P & E Fastighetspartner fortsätter sin satsning på Baronen.
I december slår Wayne's Coffee upp portarna i köpcentret.
– Det blir ett bra tillskott, säger Jan-Christer Nilsson.
Kalmar • Publicerad 6 november 2017
Foto: Anders Johansson

I början av oktober stängde Wayne's Coffee på Lamtorget/Larmgatan igen för att göra rum för Stars & Stripes nya satsning. Men nu står det klart att kaffekedjan flyttar in i köpcentret Baronen. Öppningen blir i december.

– Det lokala Café Nilsson kommer att avveckla sin verksamhet och sedan tar Wayne's Coffee över, säger Jan-Christer Nilsson, delägare i P & E Fastighetspartner och menar att etableringen är ett led i att stärka innehållet i Baronen.

Bland de senare etableringarna i köpcentret kan bland annat nämnas H&M:s fullkonceptsbutik, restaurang Bryggan och Elgigantens Phone House-butik.

Jan-Christer Nilsson, delägare i P & E Fastighetspartner.
Jan-Christer Nilsson, delägare i P & E Fastighetspartner.Foto: Mikael Eklund

P & E Fastighetspartner har i uppdrag att utveckla och centrumledda Baronen. Som Barometern tidigare har skrivit om har företaget en tydlig strategi för områdets framtid, som utöver satsningen på handeln, också innefattar utbyggnad av Hotell Packhuset och ett hundratal bostäder på taket.

– Vi jobbar med den planen och har en nära dialog med kommunen. Vi vill skapa bostäder och hitta en lösning där vi hittar en naturlig knutpunkt mellan stationen, Baronen, Universitetet och förlängningen av Larmgatan, säger Jan-Christer Nilsson.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.