GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Extremlånga köer till Ölandsbron: "Tvärstopp överallt"

En timmes köande för att köra mellan Ängö och gamla Teleskolan. Så blev det för många som skulle till Öland första dagen som renoveringsarbetena på bron återupptogs.
Kalmar • Publicerad 20 augusti 2018
Köerna mot Öland växer sig långa runt om i Kalmar på måndagskvällen. Bilden är tagen runt 17.30.
Köerna mot Öland växer sig långa runt om i Kalmar på måndagskvällen. Bilden är tagen runt 17.30.Foto: Emma Arenius

På måndagseftermiddagen uppstod långa köer mot Öland med köbildningar från flera olika påfarter mot Ölandsbron.

De sträckte sig hela vägen in i centrala Kalmar via Ängöleden, mot Norrliden på Tallhagsvägen och även in i Berga. Vid Hansaområdet uppstod också köer i anslutning till de olika påfarterna mot Ölandsbron och ut på E22.

– Det var tvärstopp överallt, beskriver en av Barometerns medarbetare som passerade vid 17.30-tiden.

Trafiken står mer eller mindre helt stilla, enligt flera uppgifter till tidningen. Av Trafikverkets webbkameror att döma verkar köerna på själva Ölandsbron ha lättat vid 20-tiden.

Patrik Rixman och sonen Lukas satt fast i kön på Ängöleden
Patrik Rixman och sonen Lukas satt fast i kön på ÄngöledenFoto: Emma Arenius

En av dem som har fastnat i kön på Ängöleden är Patrik Rixman. Han ska till Mörbylånga men står till vid rödljuset vid gamla Teleskolan.

– Vi har suttit här i en timme nu, från Ängö. Jag hoppas att det inte kommer att gå lika långsamt hela vägen, säger han.

Foto: Emma Arenius

I förra veckan varnade Trafikverket för omfattande köbildning med start på måndagen. Omkörningsfilerna i båda riktningarna på högbrodelen stängs av då isolering och beläggning ska förbättras på mittfilerna. Körfälten kommer att vara avstängda till den 22 september. Mer om det kan du läsa här:

Martin SöderbergSkicka e-post
Emma AreniusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.