Juryns ordförande: "I år hade vi det väldigt enkelt"

Kalmar Artikeln publicerades
– Det var lite överraskande men väldigt roligt och uppskattat från min sida, säger Torbjörn "Tobbe" Håkansson som fick priset av Marianne Dahlberg (S) och Karl Holst (M).
Foto:Paul Madej
– Det var lite överraskande men väldigt roligt och uppskattat från min sida, säger Torbjörn "Tobbe" Håkansson som fick priset av Marianne Dahlberg (S) och Karl Holst (M).

Torbjörn "Tobbe" Håkansson vann årets Kalmar kommuns årliga kulturpris för sin insats inom kulturlivet.

– Det blir ju lite av ett tack för allt man har gjort och jag lever för dansmusiken, säger han.

– I år hade vi det väldigt enkelt. Vi blev snabbt väldigt eniga om vem som skulle få kulturpriset. Jag tror och hoppas att ni kommer hålla med mig om att det är en mycket värdig pristagare, sa Marianne Dahlberg (S) från Larmtorgets scen precis innan årets pristagare avslöjades.

Kalmar kommuns kulturpris är en belöning till en person eller förening som har gjort något värdefullt inom kulturområdet i Kalmar kommun. I år tilldelades det till Torbjörn "Tobbe" Håkansson som är en månårig entreprenör i Kalmars nöjesliv.

– Jag är inte så van vi att stå på scen. Det var lite överraskande men väldigt roligt och uppskattat från min sida. Det blir ju lite av ett tack för allt man har gjort och jag lever för dansmusiken, säger Torbjörn "Tobbe" Håkansson.

    I motiveringen betonades bland annat hur han har förmedlat dansglädje och hållit ett liv södra Sveriges musikaliska kulturarv.

    I juryn som har tagit fram vinnaren sitter Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Karl Holst (M), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Lolita Persson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen och Erika Norberg från P4 Kalmar.