Jämtin knackade dörr i Oxhagen

Fler jobb, jobb med schyssta villkor och en stark klimatpolitik. Det är de viktigaste frågorna för Socialdemokraterna i EU-parlamentet.
Kalmar • Publicerad 10 maj 2014
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tog ett rejält kliv för att höja valdeltagandet i Kalmar till EU-valet den 25 maj.
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tog ett rejält kliv för att höja valdeltagandet i Kalmar till EU-valet den 25 maj.Foto: Jesper Ericson

– Men vår allra viktigaste uppgift är att höja valdeltagandet, säger Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin som besökte Kalmar på lördagen för att valtala och medverka i partiets distriktskongress.

För att få fler att rösta om 15 dagar knackas det dörr som aldrig förr. Hittills har Socialdemokraterna haft 182 000 samtal med väljare och 5 000 bara här i Kalmar.

– Vi har alltid knackat dörr i valtider, säger Jämtin. Det är ett bra sätt att få kontakt med väljare.

– Men nu genomför vi det här mer systematiserat.

På lördagen följde Jämtin med ut till Oxhagen, ett område där Socialdemokraterna hade 60 procents av rösterna förra valet.

Valdeltagandet i stadsdelen ligger dock under snittet och Socialdemokraterna och hoppas i och med dörrknackningen att få upp det rejält till den 25 maj.

Varför är intresset så svalt för EU-valet?

– Jag tror att samtliga partier underskattade kraften i motsättningen mellan ja och nej till EU för 20 år sedan.

– För oss som parti tog det ända till förra valet innan motsättningen helt var borta. Vi borde ha tagit tag i den biten tidigare.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.