GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Isak fick svar från Strandhäll

Isak Thern, 24, skrev ett brev till socialminister Annika Strandhäll och spelade in en video om barncancervård. En dag senare svarade Strandhäll på Isaks privata Facebook.
– Det kändes jättehäftigt, säger Isak Thern.
Kalmar • Publicerad 23 oktober 2017
Isak Thern och socialministern Annika Strandhäll
Isak Thern och socialministern Annika StrandhällFoto: Privat/TT

Endast 16 år gammal fick ölänningen Isak Thern beskedet att han hade cancer. Nu, åtta år senare, behandlas inte 24-åringen för sjukdomen längre, men han är samtidigt inte friskförklarad heller.

I förra veckan skrev han ett brev till socialministern Annika Strandhäll. I brevet förklarade han vad han skulle göra för barncancervården om han hade hennes jobb. Tillsammans med Barncancerfonden spelade han, och två andra som också varit drabbade av barncancer, in en film till socialministern.

En dag senare kommenterade Annika Strandhäll på Isaks privata Facebook.

– Det kändes jättehäftigt. Nu väntar vi med spänning på om hon skriver igen. Det vore ju dumt av henne att inte vilja ses både för partiet och hennes skull. Vi planerar för att vi kommer att få träffas och då ska vi också spela in i en film i riksdagen, säger Isak Thern.

I dagsläget har Isaks video fått över 42 000 visningar och mängder med kommentarer och delningar.

– Det är galet och jag känner mig överväldigad. Det trodde man kanske inte, även om jag hoppades att många skulle se den.

Vad vill du prata om med henne?

– Jag vill prata med henne om barncancervården. Regeringen måste ge sjukvården mer pengar och komma med lockelser för folk att studera till sjuksköterskor inom detta ämne. Pengar styr ju tyvärr vår värld och för att arbetsmiljön ska förbättras behöver mer pengar.

– Det är viktigt att alla med en fin sjukvård, men när man är ett barn i nöd är det ännu viktigare, för allas skull.

Vilka förhoppningar har du på att mötet ska bli av?

– Jättestora förhoppningar såklart, samtidigt ska man inte ta något för givet, men i det här fallet tror jag chanserna är goda.

Här kan du se videon som Isak Thern spelade in med Barncancerfonden:

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.