GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Isak, 25, träffade minister: ”Fick blodad tand”

För en dryg månad sedan skickade Isak Thern ett brev till socialminister Annika Strandhäll. I veckan träffades de i Stockholm och diskuterade barncancervård.– Det var osannolikt att förstå att man var där, säger Isak Thern.
Kalmar • Publicerad 22 november 2017

Det var i mitten av oktober som Kalmarbon Isak Thern spelade in en video till socialministern Annika Strandhäll. Där förklarade han att gärna ville träffa Strandhäll för ett möte. Samtidigt skrev han ett brev till henne – och fick svar på sin privata Facebook.

I början av veckan var Isak Thern i Stockholm och träffade Sveriges socialminister Annika Strandhäll.

– Det var helt fantastiskt och lite osannolikt att förstå att man var där. Man kände sig som en viktig person och det kändes verkligen som om hon lyssnade, säger Isak Thern.

Freja, Axel och Isak tillsammans med socialminister Annika Strandhäll.
Freja, Axel och Isak tillsammans med socialminister Annika Strandhäll.Foto: privat

Hur gick samtalet till?

– Vi träffades först när vi fikade, sedan i en mer seriös grupp och så fick vi lite tid bara hon och jag också. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, men framför allt om livet efter cancern, vilket är det själv jobbar mycket med. Hur barnvården måste bli bättre i Sverige.

Kände du att hon tog till sig av det du sa?

– O ja, det var mycket hjärta i allting. Jag är djupt imponerad av hur mänskliga och fina de var. Även om jag såklart trodde det på förhand är det bättre att se det själv och få bevisat att de faktiskt är en trygghet för Sverige och vill göra det bättre, berättar han.

Isak Thern i lunchsamtal med Annika Strandhäll.
Isak Thern i lunchsamtal med Annika Strandhäll.Foto: privat

Det har varit en hektisk tid för Isak Thern, nu väntar en lite lugnare period för 24-åringen.

– Men jag har fått blodad tand och den har blivit ännu mer blodad när ens kontaktnät blir större och fler lyssnar, då börjar elden brinna ännu mer.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.