Annons
Insändare

”Fördelarna” KLT gett oss i julklapp kan vi inte ta del av, bara nackdelarna

Tack för julklappen, KLT. Två seniorkort ska slås ihop för att KLT tror att pensionärer är så korkade att vi inte kan skilja på hur de fungerar? Tack för den. ”Göra det enklare?” Nej, men dyrare.
Insändare • Publicerad 4 januari 2023 • Uppdaterad 10 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi kommer att få betala 100 kronor mer per månad som vi i Funkabo inte får något för. Vi får börja åka på kortet igen klockan 17.00... med vad? 421:an som kör i Funkabo slutar gå redan klockan 14.10, så tack för den.

Vi får åka lördagar och söndagar också... med vad? 421:an kör två turer på lördag (klockan 10.10 och 12.10) och inga turer alls på söndagar/helgdagar – så tack för den.

Annons

Kanske tjänstemännen på KLT bakom sina skrivbord skulle studera tidtabellerna, eller varför inte åka några turer med 421:an?

Är detta kanske ett led i att avveckla 421? 411:an togs ju ifrån oss för några år sedan, innan dess hade vi mänskliga tider med buss som gick en gång i halvtimmen (nu har vi en gång i timmen = sex turer om dagen). Och kom inte med påståendet att 401:an går ju på Norra vägen. Det är för långt att gå för många av oss boende i Funkabo, med eller utan rollator/rullstol. Och färdtjänst gäller inte för alla.

Resultatet blir att vi får minska vårt åkande, vi kommer att få lösa enkelbiljett för det blir billigare än att ge 215 kronor i månaden, mer krångel för chaufförerna... Så på detta sätt får ni färre passagerare, mindre förtjänst. Okej att prisen måste höjas, med dagens bensinpriser, men 100 kronor?

Så KLT, så länge området inte trafikeras så vi kan utnyttja ”fördelarna” så får ni förstå att vi känner oss lurade. En ny tur ska sättas in, bland annat Snurrom och Oxhagen (där både 411:an och 421 redan kör) för att tillgodose norra Kalmar. Men Funkabo då? Vi har bara fått det sämre. Vi kan inte ta oss till konserter, teater, krogbesök kvällstid. Taxi har vi inte råd med.

Första bussen går 09.10, vilket ställer till med problem vid tandläkarbesök, vårdcentralen, sjukhusbesök, operationer som alla ofta vill ha oss patienter på plats redan klockan 08.00.

”Fördelarna” KLT gett oss i julklapp kan vi inte ta del av, bara nackdelen att vi inte längre har råd att åka buss.

Ris till KLT men ros till 421:ans chaufförer, som är serviceinriktade, hjälpsamma, trevliga och vänliga. De är guld värda för oss pensionärer som hittills åkt med dem flera gånger i veckan.

”Tack med rollator”

Annons
Annons
Annons
Annons