unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Inbrott på Bilkompaniet - fem containrar uppbrutna

Fem containrar med kundernas däck var uppbrutna efter ett inbrott på Bilkompaniet.

Natten mellan onsdag och torsdag hade Bilkompaniet i Kalmar påhälsning av objudna gäster. Någon hade tagit sig in på det inhägnade området och sågat av låsbalkarna till fem containrar som för tillfället fungerar som däckhotell för Bilkompaniets kunder.

I en första polisanmälan stod det att så många som 1 200 däck saknades, men det korrigerades efter att polisen gjort en brottsplatsundersökning.

– Det stod ett 50-tal däck uppstaplade utanför en container och de var osäkra på om och i så fall vad som saknades. De ville göra en inventering och sedan återkomma, säger Robert Loeffel, presstalesman på polisen.

När Barometern når Bilkompaniets vd Marcus Eliasson säger han att inget ska vara stulet.

– Vi har haft ett stöldförsök, det är allt. De verkar ha blivit avbrutna som tur är. Det hade varit en katastrof om de hade lyckats med tanke på att det handlar om kundernas däck, säger Marcus Eliasson som berättar att kunddäcken snart flyttar till en annan plats.

– Det nya däckhotellet som vi bygger på Engelska vägen är snart klart. Jag hoppas att vi kan börja flytta in om någon vecka, säger han.