Ilska över rasistiskt klotter

- Jag önskar att jag kunde gå med i fackeltåget. Just i dag har jag upplevt rasism och nazism, jag känner mig så förbannad.
Kalmar • Publicerad 10 november 2003
Klottret i trappuppgången får Saman Shafaaty att känna ilska. Under sina 15 år i Sverige har han aldrig upplevt något liknande.foto: ANDERS JOHANSSON
Klottret i trappuppgången får Saman Shafaaty att känna ilska. Under sina 15 år i Sverige har han aldrig upplevt något liknande.foto: ANDERS JOHANSSONFoto: 

- Jag önskar att jag kunde gå med i fackeltåget. Just i dag har jag upplevt rasism och nazism, jag känner mig så förbannad.

Saman Shafaaty jobbar på söndagskvällen och har ingen möjlighet att gå med i det fackeltåg som hålls mot rasism och nazism i centrala Kalmar. Men han kan berätta om vad som hände honom på söndagsmorgonen.

- När jag skulle gå ut i dag såg

jag att någon klottrat i min trappuppgång på Trollbackevägen. Det stod

åk ut, åk hem och så var det ett hakkors ritat bredvid. Det måste vara riktat mot mig och min kusin som bor i samma trapphus, alla andra är svenskar.

25-årige Saman Shafaaty är uppgiven, förbannad och ledsen på samma

gång. Han kommer ursprungligen från Iran och har bott i Sverige i 15 år.

- Jag har aldrig upplevt rasism på det här sättet. Att någon ritat hakkors i min trappuppgång. Jag förstår inte vad någon har emot mig. Jag jobbar hela dagarna, sköter mitt och vi har alltid haft det hur trevligt som helst i mitt trapphus. Det här gör mig arg och frustrerad.

Känner du dig rädd efter det här?

- Jag känner mig mest arg, jag kan inte vara rädd, då kan man inte leva.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.