Ilska hos fastighetsägaren

Fastighetsägaren menar att de tagit sitt ansvar och är upprörd över att bränderna fått fortgå.
Kalmar • Publicerad 13 oktober 2011
Så här såg det ut i Berga centrum efter branden natten till torsdagen. Delar av affärscentret var totalförstörd.
Så här såg det ut i Berga centrum efter branden natten till torsdagen. Delar av affärscentret var totalförstörd.Foto: Mats Holmertz

Fastighetsägaren PBA har under lång tid varit föremål för kritik från politiker som menat att de missköter fastigheterna i Berga centrum.

– De har naturligtvis rätt att ha en uppfattning, säger Rasmus Rasmusen vd PBA. Men vi har tagit vårt sociala ansvar för Berga centrum och jobbat hårt för att få våra tomma lokaler uthyrda.

Han är uppriktigt arg över branden och tycker dagen har varit "skitjobbig". Han är också upprörd över att det brunnit så mycket och så länge.

– Det har funnits signaler av den här aktiviteten länge, det har inte bara varit problem vid affärscentrat det har vi också haft vid bostadsfastigheten.

Affärscentrat är sedan i våras ute till försäljning. Rasmus Rasmusen tror inte att branden påverkar en eventuell köpare.

– Nej, fastigheten är fullförsäkrad.

Den är totalförstörd, ska ni riva och bygga nytt?

– Det är inget beslut vi kan ta i dag.

Polisen är dock säker på sin sak.

– Det är bara ett skal kvar som måste rivas, säger informatören Linda Isaksson Funke

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.