Hundägare positiva till koppeltvång

Kalmar Artikeln publicerades

Koppeltvånget i Kalmar blir begränsat. Bara de mest centrala delarna berörs i förslaget och hundägare verkar positiva. Men hur är det med Kalmarsundsparken, är det egentligen en park?

En seglivad fråga ser ut att nå en lösning. Kravet på koppeltvång. Frågan fick sin första politiska hantering igår och där var alla överens om ett begränsat tvång inom de centrala delarna av Kalmar.
Förslaget innebär att det är exempelvis tillåtet att låta hunden vara lös i Djurängen men inte på Bremerlyckan, hunden slipper koppel i Lindsdal men inte på Ängö.
Enligt de lokala ordningsreglerna är det förbjudet att ha hundarna lösa i parker. Men hur är det egentligen med Kalmarsundsparken? Kan man se hela området som en park? – Vi har haft en diskussion och då kom man fram till att Kalmarsundsparken i detta avseende inte ska betraktas som en park, säger kommunchef Roland Karlsson.
Däremot är det förbjudet att ha hundar lösa vid badstranden, detta står redan i de lokala ordningsföreskrifterna. Ytterligare ett tillägg till reglerna är att ägarna måste plocka upp sin hunds avföring.