Hon spelade bort A-kassan

Jack Vegasmaskinerna höll kvinnan i ett järngrepp. För att kunna finansiera sitt spelande lurade hon till sig stora belopp från sin arbetslöshetskassa.
Kalmar • Publicerad 20 oktober 2010

Men förhoppningarna om en jackpot stannade vid en förhoppning. Fusket avslöjades och nu har den snart 50-åriga Kalmarkvinnan dömts att betala kraftiga böter.

Kvinnan bedrägerier upptäcktes när Kommunals a-kassa jämförde inskickade kassakort med intyg från arbetsgivaren. Det visade sig då att hon redovisat en lägre sysselsättningsgrad än den faktiska och därigenom fått ut drygt 163000 kronor för mycket i ersättning.

För polisen berättade hon att fusket var en medveten handling.

– Jag fick ett återfall i mitt spelmissbruk och behövde pengar för att finansiera det, uppgav kvinnan, som numera går på behandling för sitt beroende.

Tingsrätten fastställde straffet till 120 dagsböter á 300 kronor, eller sammanlagt 36000 kronor. Dessutom ska den dömda betala nästan 3000 kronor i rättegångskostnader.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.