Holmgrens köper BMW i Kalmar

Autogruppen Sydost – Kalmar och Karlskrona – överlåter sin försäljning av BMW till Jönköpingskoncernen Holmgrens Bil.
Kalmar • Publicerad 5 juni 2013

– Genom förvärvet kommer vi nu att sälja BMW på fem orter i Småland och Blekinge. Det är vårt viktigaste märke tillsammans med Hyundai, säger Holmgrens vd Benny Holmgren.

Affären kommer att vara helt klar 1 september. Därmed har Holmgrens Bil på kort tid förvärvat två bilföretag i Kalmar – nyligen tog koncernen över Johanssons Bil.

– Kalmar är en viktig marknad för oss och det ligger i linje med vår strategi att äga och driva attraktiva bilvaruhus i Småland och Blekinge, säger Benny Holmgren.

Kan det bli fler uppköp i Kalmar?

– Det är inte uteslutet, men inget aktuellt i dagsläget. Vi tränger oss inte på utan om en affär dyker upp kan vi bli intresserade

Autogruppen Sydost kommer fortsättningsvis att fokusera på Toyota.

– Utvecklingen i branschen går mot att generalagenterna vill att deras återförsäljare skall ha större fokus på just det egna märket. Vi kommer därför att fokusera på att utveckla Toyota-verksamheten, både i Kalmar och Karlskrona, säger Autogruppens vd Glen Möllesand.

All personal följer med från Autogruppen till Holmgrens Bil.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.