Högskolestudenter åker på turistmässa

-Det här är en jättemöjlighet för oss. Vi får en inblick i hur branschen fungerar samtidigt som vi kan knyta kontakter med potentiella arbetsgivare.
Kalmar • Publicerad 22 mars 2006

Strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen rullade två bilar från högskolan BBS mot Göteborg.

Under fyra dagar ska totalt 23 studenter från högskolans turismprogram vara på plats på den årliga turistmässan, TUR, i Göteborg.

-Tillsammans med turismprogrammet på högskolorna i Karlstad, Borlänge och Östersund kommer vi att ha en monter där vi presenterar våra utbildningar, den montern bemannas av studenter från de fyra skolorna, berättar Sofie Hellström.

Men presentationsmontern är bara en del av elevernas vistelse på turistmässan. Under mässdagarna kommer de att arbeta åt arrangören Svenska mässan.

-Redan i kväll har vi ett möte med mässkoordinatorn, då får vi veta mer exakt vad vi ska arbeta med. Men det handlar om många olika arbetsuppgifter, från att vara värdinna via att ha hand om seminarier till att räkna besökare, säger Christine Almér.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.