1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Historiskt år för Ironman – och nytt rekord för Barometern-OT

Ironman Kalmar i 2019 års tappning blev en parad av rekordnoteringar.
Så blev det även för Barometern-OT, som livesände loppet under 17 timmar på lördagen.
Aldrig förr har tidningen haft så mycket trafik till sina digitala plattformar.
Tysken Boris Stein drog iväg i rekordtempo på cyklingen och höll sedan hela vägen in i mål – som rekordsnabb vinnare på Ironman Kalmar.
Foto: SUVAD MRKONJIC

Trycket kring Iromanveckan i Kalmar nådde nya höjder i år, med nya rekordnoteringar för såväl Ironman som Mini Tri och Ironkids. Själva Ironman på lördagen gick rekordsnabbt med nya banrekord på samtliga distanser – och hela sju herrproffs in under åtta timmar.

Rapportering kring loppet var massiv på Barometern-OT. Med mer heltäckande livesändningar än någon gång tidigare, bildflöden, nyhetsrapportering – och nytt för i år: ett liveflöde där läsarna själva kunde medverka till bevakningen.

quote
Engagemanget från läsarna och tittarna är helt fantastiskt.
Carin Janefrid, redaktör för Ironmansändningen, livechatten och även Barometern-OT:s printbilaga om Ironman.
Foto: Anders Enström

– Engagemanget från läsarna och tittarna är helt fantastiskt. Trots att Ironman varit här i åtta år och många visat att de klarar av att genomföra tävlingen är intresset fortsatt stort att följa framförallt lokala deltagare, säger Carin Janefrid, redaktör för Ironmansändningen, livechatten och även Barometern-OT:s printbilaga om Ironman.

– Att livesända en tävling i 17 timmar som går över en så pass stor geografisk yta är en stor utmaning för oss som lokaltidning. Vi är oerhört tacksamma över all fin respons som vi fått från tittarna och gläds åt rekordsiffrorna.

Livesändningarna från Ironman – med rörliga bilder från bland annat båt, drönare, mc och cykel – hade 52 000 startade strömmar och över 25 000 tittartimmar. Till sajten och nyhetsapparna strömmande läsare vilket gav ett enskilt trafikrekord för tidningen på 414 000 sidvisningar under lördagen – och en ny toppnotering snuddande nära 2 miljoner sidvisningar över hela Ironmanveckan. Framför allt märktes lyftet i de nyhetsappar samtliga titlar i Gota Media lanserade i maj förra året, med nya trafikrekord i MinBarometern-appen där vi servade läsarna med bland annat specialutgåvor om Ironman under veckan.

Rekord blev det även för ett enskilt liveflöde av stillbilder med drygt 225 000 bildvisningar.

Barometerns Facebook:

Barometerns Instagram:

ALLT om Ironman och Mini Tri:

Vi har samlat reportage, nyheter och tv-inslag på vår specialsajt.

Har du inte laddat ner våra nyhetsappar än?