”Hela min vardag har raserats”

Det har gått en vecka sedan Mia Roos Östmans liv fick en tvär vändning.
En smitare prejade henne av E 22 i hög hastighet – och går fortfarande fri.
Kalmar • Publicerad 13 maj 2014
Foto: 

Nacken smärtar, minnet är dåligt och huvudet snurrar. På natten plågas hon av mardrömmar om olyckan som med lite otur kunde ha slutat riktigt illa. Mia Roos Östman är sjukskriven månaden ut till att börja med, om det räcker vet hon inte.

– Jag klarar mig knappt själv. Jag glömmer saker, jag tappar saker... Hela min vardag har raserats. Samtidigt är jag givetvis tacksam för att det inte gick värre.

När Barometern hälsade på henne på sjukhuset förra veckan ledde ett missförstånd där hon själv först blev misstänkt för olovlig körning till att uppgifter om en misstänkt kvinna i 45-årsåldern kom fram. Misstankarna om olovlig körning avskrevs snabbt, men någon misstänkt för smitningen existerar inte heller.

– Nej, vi behöver fler vittnesuppgifter om den här bilen, en vinröd Volvo XC60 eller XC90 som enligt uppgift ska ha kört i väldigt hög hastighet, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på polisen.

– Man kan ju tycka att den här föraren borde ha sett vad den ställt till med.

– Jag vill att den här personen står för vad den har gjort. Man är inte ensam i trafiken och det här var verkligen min fil, felet var helt och hållet smitarens, säger Mia Roos Östman.

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.