Här är årets Gasellföretag från länet

Kalmar Artikeln publicerades
Hatstore Scandinavia är årets vinnare av DI Gasell i Kalmar län. Delägarna från vänster: Filip Klasson, Alexnder Berg och Niklas Nordheim.
Foto: @JOEY ABRAIT
Hatstore Scandinavia är årets vinnare av DI Gasell i Kalmar län. Delägarna från vänster: Filip Klasson, Alexnder Berg och Niklas Nordheim.

Priserna staplas på hög för e-handelsraketen Hatstore Scandinavia. Kalmarbolaget kunde på tisdagskvällen koras till Årets gasellföretag i Kalmar län vid en gala i Jönköping.

Hatstore Scandinavia säljer kepsar och andra huvudbonader på nätet och har på fyra år gjort en enorm tillväxtresa. Mellan 2014 och 2017 har bolaget växt hela 1005 procent och Hatastore säljer i dag till ett 20-tal länder.

– Det är oerhört kul att vi blir uppmärksammade och det ger ju ett kvitto på att vi gör något bra, säger Filip Klasson som grundade bolaget tillsammans med Niklas Nordheim.

Hatstore blev nyligen tvåa i landet i Företagarnas tävling Årets unga företagare. Förra året blev man också utsedd till Årets Företagare i Kalmar län.

Årets gasell är en tävling som tidningen Dagens Industri står för och som mäter tillväxttakten i unga bolag.

– Det är svårt att jämföra priser – men gasellen känns lite extra. Många fina bolag har fått det priset tidigare. Det ger också extra synlighet, säger Filip Klasson.

Hur ska ni fira?

– Det har vi inte bestämt ännu. Men något blir det säkert – definitivt något med vår personal.

Fakta

Länets Gasellföretag

Länets främsta tillväxtföretag mellan 2014-2017.

1 Hatstore Scandinavia (Kalmar), tillväxt 1005 procent.

2 Åkessons Bygg (Kalmar), tillväxt 729 procent.

3 M Fritid (Mönsterås), tillväxt 357 procent.

4 Jonas Andersson Bygg (Borgholm), tillväxt 200 procent.

5 Advitum (Nybro), tillväxt 199 procent.

6 Firmify (Kalmar), tillväxt 193 procent.

7 Hultsfreds Bygg & Anläggning, tillväxt 189 procent.

8 AphaCE Consulting (Kalmar), tillväxt 170 procent.

9 Ljungheden Bygg & Mark (Västervik), tillväxt 160 procent.

10 TM Utbildning (Oskarshamn), tillväxt 157 procent.

Källa: Dagens Industri.

Visa mer...

Hatstore Scandinavia fortsätter att växa snabbt. 2018 väntas omsättningen bli 65 miljoner kronor och bolaget börjar växa ur den 1 000 kvadratmeter stora lokalen i Smedby.

– När det gäller lokalfrågan har vi några alternativ i Kalmar vi tittar på. Vi behöver minst dubbla vår yta och samtidigt ha möjlighet till fortsatt expansion, säger Filip Klasson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.