GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här skimrar norrskenet på himlen över Eketorp

I helgen var det flera som förevigade norrskenet på himlen över länet – och delade i sociala medier. En av dem var Gunilla Gustafsson i Kalmar, som tog den här magiska bilden vid Eketorp på södra Öland.
Kalmar/Öland • Publicerad 8 oktober 2018
Foto: Gunilla Gustafsson

Rapporterna kommer via sociala medier från Oskarshamn, Kalmar och inte minst Öland. I Facebookgruppen Norrsken delade många från hela landet med sig av sina iakttagelser.

Gunilla Gustafsson hade själv åkt till Eketorp på söndagskvällen:

”Jag tog bilden på kvällen, fotar mest stjärnor och Vintergatan så det var därför jag valde Eketorps borg, för det är en snygg förgrund och bra mörker. Men jag hade också koll på att det kunde bli norrsken så det var en bonus”, skriver hon till Barometern-OT.

På vägen hem körde Gunilla Gustafsson förbi Gettlinge gravfält, där hon även tog dessa bilder:

Foto: Gunilla Gustafsson
Foto: Gunilla Gustafsson

Den här bilden från Oskarshamn delar användaren @john_a_photo på Twitter:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.