1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Problem med tv-sändningen? Här hittar du bästa tipsen!

Har du problem med sändningen? Här listar vi ett antal åtgärder som du kan prova på.
Här kan du få hjälp med att komma till rätta med sändningsproblem.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Hackar eller fryser bilden?

En livesändning som hackar beror oftast på en dålig internetanslutning, att bandbredden är för dålig därifrån man sänder, din egen internetuppkoppling, eller vägen mellan streamingservern och enheten du tittar via.

Problem med uppspelning av video

En video som hackar beror i de flesta fall på din egen internetuppkoppling, vi rekommenderar i de fallen att sänka kvalitén på videon vilket du gör via kugghjulet i spelaren förutsatt att du tittar via en dator.

Sänka kvalitén på en livesändning

Vissa livesändningar sänds med adaptiv bandbredd vilket innebär att den sänds i flera olika kvalitéer, vid livesändning med adaptiv bandbredd finns det ett kugghjul i spelaren där du kan välja kvalité på sändningen. Saknar spelaren kugghjul sker sändningen endast i en kvalité.

Vad kan påverka din bandbredd?

Allt som är uppkopplat via internet med samma uppkoppling delar på den totala bandbredden, dels ut mot internet men även på ditt interna nätverk. Upplever du problem med lagg i en sändning, säkerställ att internetuppkopplingen inte används till att ladda upp eller ner video, streaming av annat videoinnehåll eller uppkopplingen används till onlinespel via ex. Playstation eller X-box. Stäng ner dessa strömmar, program eller enheter och prova igen.

Är din uppkoppling snabb nog?

Du kan testa din uppkoppling på bredbandskollen.se Vi rekommenderar minst 5 Mbps ner och 1 Mbps upp för att du ska kunna ta emot en livesändning i god kvalitet. Dock är det ingen garanti för att en sändning fungerar då bredbandskollen.se inte mäter mot den streamingserver du tittar via utan mätningen sker mot flera mätpunkter på internet.

Har du problem med ljudet?

Om du upplever att ljudet ekar, kontrollera att du inte har två fönster/flikar som båda visar samma video/sändning. Om du inte får något ljud alls, kontrollera att din dator spelar upp ljud genom att lyssna på någon annan fil (ljud/video) i en mediaspelare.

Kan det fungera bättre i en annan webbläsare?

I många fall kan uppgradering av webbläsare eller rent av byte av webbläsare vara lösningen på många problem. Nedan finner du länkar till de vanligaste webbläsarna på marknaden:

* Chrome

* Firefox

* Internet Explorer (OBS! Fungerar bara i Microsoft Windows)

* Safari (OBS! Fungerar bara i Mac OS X)

Har du senaste versionen av Flash?

Om du tittar via en dator använder vi Flash för att visa upp spelaren, klicka här för att kontrollera att du har den senaste versionen av Flash Player. Flash Player startar automatiskt om du har det installerat i din dator, du behöver alltså inte starta Flash själv för att titta på en video eller livesändning.

Har du problem med att logga in i Solidtango?

Du kan logga in med hjälp av din e-postadress eller med hjälp av ditt Facebook-konto. Har du glömt bort ditt lösenord kan du klicka på länken glömt lösenord i inloggningsrutan. Lyckas du ändå inte logga in, kontakta Solidtango här och förklara vad det inte är som fungerar.

Har du problem med att betala?

Har du problem med att betala, prova ett annat betalningsalternativ och se om det går bättre. Skulle du ändå inte lyckas genomföra din betalning kontakta Solidtango här och tala om vilka betalningsalternativ du provat och vad som inte fungerat.

Vill du kontakta tidningen? Mejla oss här.

Läs mer

Sport

Kryss för Hultsfred i hemmamötet

Efter lite mer än 20 minuter tog hemmalaget ledningen med 1–0 genom Tobias Stridh.

Region Kalmar län

Många inom vården får ett lönelyft

”Det här är ett steg för att uppvärdera våra medarbetare.”

Oskarshamn

”Jag ska inte prata om hur det är när det är lätt”

Lärare fick inspiration inför skolstarten

Skulle flugit till Bromma

Flygbolag avbryter satsning på ny linje från Kalmar

Om en månad skulle flygbolaget Air Leap öppna en linje mellan Kalmar och Bromma.

Kalmar

Kalmar: Filmade våldtäkt på sovande kvinna

42-årig man döms till två års fängelse.

Guldklimpar

Nelly Rasmussen Sjöstedt och Jacob Sjöstedt