GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

TV: Han tog en paus mitt i Ironman – för att ta micken och rocka loss

Efter att ha simmat nästan 4 kilometer och cyklat 180 gjorde Fredrik Isberg från Alvesta ett stopp i Berga, mitt under marathonet, för att sjunga med i Neil Youngs ”Keep on Rockin' in the Free World”.
Kalmar • Publicerad 18 augusti 2019 • Uppdaterad 19 augusti 2019
Fredrik Isberg, triathlet från Alvesta, bröt sitt lopp en stund för att riva av en rocklåt i Ironman Kalmar-tappning.
Fredrik Isberg, triathlet från Alvesta, bröt sitt lopp en stund för att riva av en rocklåt i Ironman Kalmar-tappning.

– Jag gick helt enkelt fram och frågade om jag fick sjunga med i låten. Det var en välkommen paus. Jag hade lite ont och det var skönt att göra något annat. Jag ska säga att nästa kilometer blev väldigt lätt att springa, säger Fredrik Isberg.

TV: Här kan du se Fredrik Isberg rocka loss:

Det var det lokala rockbandet Love & Hate med kalmarsångerskan Annika Lennartsson i täten som lät Fredrik Isberg greppa micken under lördagen. Över löparens läppar rann sedan en helt annan text än den som erfarna Neil Young-lyssnare är vana vid. ”Rocking in the Free World” förvandlades till ”Running in the Ironman”.

– Det var helt och hållet spontant. Jag har sjungit i rockband förr. I trakterna kring Helsingborg och lite på bröllop och begravningar och sådär, säger Fredrik Isberg.

Annika Lennartsson berättar:

– Vi tänkte spela några låtar på skoj, för att peppa triathleterna. Men vi fick sån härlig respons från alla deltagarna plus publik som stod längs med vägen att det slutade med spelning från 12–19. Det var många glada miner, tummen upp och high fives. Höjdpunkten var två triatleter som stannade och sjöng med oss! Dels var det Fredrik, men även en dansk man.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om feststämningen i Berga:

LÄS MER: Så var Ironman Kalmar:

Erik TjusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.