Annons

Hon har Sveriges mysigaste hem: ”Det är vitt, vitt och vitt överallt”

Det har tidigare varit känt som skräckhuset eller ”Alienhuset”. Nu har huset i Vimpeltorpet i stället blivit Sveriges mysigaste hem efter att Bella Jonuzi och hennes familj köpte huset och totalrenoverade.
Kalmar • Publicerad 3 november 2019 • Uppdaterad 4 november 2019
Bella Jonuzi har Sveriges mysigaste hem enligt juryn från Villalivet.
Bella Jonuzi har Sveriges mysigaste hem enligt juryn från Villalivet.Foto: Privat

Finns det några spår kvar av den tidigare Alienhuset?

– Det som finns kvar är i dotterns rum, där har vi sparat stjärnhimlen. Men vi har målat den vit och målat om det mesta.

Annons

Vad föll ni för med huset, inte den dåvarande inredningen?

– Vi pendlade väldigt mycket, då min son spelar fotboll. Vi sökte ett hus så vi kunde ha nära till skola, jobb och allt. Jag frågade min mäklare som sålt åt mig tidigare och han visade mig detta huset. Jag tänkte bort all alien och masker när jag var på visningen och tänkte på vad jag skulle göra om i stället.

Vad är viktigt för dig i inredningen?

– Jag kollar mycket på hur det ser ut i Europa. Jag har alltid hört att USA vågar mer och att inredningen ska vara unik, och det är det jag har gjort själv. Det är bra att ta lite inspiration hur fint ett hus kan bli om man bara vågar. Jag har fått mycket inspiration från utlandet, man märker att det inte är ett svenskt när man kliver in. Vi har det så mörkt i Sverige och jag tycker att detta gjort oss mycket piggare. Ett tips är att våga!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Det är vitt, vitt och vitt överallt. Övervåningen är vit och guld som möter gammalt och nytt. På nedervåningen är det vitt från golv till tak med mycket speglar och kristaller och glitter.

Hur var det att få reda på att du har Sveriges mysigaste hem?

– Jag hade ingen aning. Jag blev både chockad och glad, det var ingenting jag förväntat mig. Det fanns så många fina hus i hela Sverige som var med.

Vad gör ditt hem mysigt?

– När det är höst är det mycket tända ljus och det speglar sig så fint här hemma då. Då sitter vi i vardagsrummet och tar en mysig kvällsmiddag eller fika. Mysigt är det även på sommaren när kvällssolen ligger på och vi kan vara ute på baksidan.

Annons

Bella Jonuzi berättar om sitt och familjens hem på Instagramkontot Interiorby.bella.

Tidigare artiklar om ”Alienhuset”:

TV: Häng med in i ”Alienhuset”:

Emelie NordqvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons