Hål i gatorna ställer till besvär för trafikanter

Snabellagning, stambyten, nya vattenledningar men också asfaltslagningar. Det har nog aldrig varit så många lagningar och hål i gatorna som under våren.
Kalmar • Publicerad 15 juni 2010
Johan Lande har grävt ett djupt hål på Stensövägen. I gropen byter Per Åkerlind ett dricksvattenrör.
Johan Lande har grävt ett djupt hål på Stensövägen. I gropen byter Per Åkerlind ett dricksvattenrör.Foto: Mats Holmertz
Foto: Mats Holmertz

Kommunen har just nu en lista på 140 beställda igenfyllningar av gropar på gatorna i Kalmar och då är inte de stora jobben medräknade.

– Det är mycket som har hänt. Vi har haft omfattande stambyten på va-sidan och så har det varit mycket fjärrvärmeinstallationer, säger entrepenadingenjör Magnus Gustavsson. Men vintern har också naturligtvis gjort sitt till.

På stora delar av Stensövägen har trafiken omdirigerats efter nya avloppsdragningar. Längre ner mot korset till Stensviksvägen finns ett hål som är över två meter djupt.

– Vi byter dricksvattenledning. Och vi blir kvar här ett tag för måste vi över Stensövägen och då lär det bli ännu mer trafikproblem, säger entreprenörem Johan Lande.

Som om det inte räcker med kommer Kalmar kommun att under nätterna denna vecka göra asfalteringsarbeten i centrala Kalmar.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.