Gota Media startar evenemangsportal

Mediakoncernen Gota Media, där Barometern-OT ingår, har lanserat en ny evenemangsportal. På helakalmarlan.se kan man snabbt få en överblick över länets utbud.
Kalmar • Publicerad 16 maj 2014

Under flera år har Gotas dotterbolag Internetavdelningen drivit sajten oland.com som är en turist och evenemangsportal för Öland. Senaste året har den haft 160 000 besökare.

– Nu tar vi samma idé vidare ut i Gotas tidningar i Sydost. Grunden är en evenemangstjänst där besökare enkelt kan få reda på vad som händer i regionen, säger Internetavdelningens vd Olof Dalborg.

Till varje evenemang kopplas information om boende, mat och aktiviteter med mera. Sajterna finns i såväl Kalmar län som Kronoberg och Blekinge och kommer att finnas synliga på varje Gotatidnings hemsida.

– Det blir en lättillgänglig översikt över allt som händer här, säger Barometerns chefredaktör Anders Enström.

Sidorna är byggda med tillgänglighet i både mobil och surfplatta.

Evenemangskalendern

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.