Funkabo fritidsgård stängd efter vandalism

Kalmar Artikeln publicerades

Funkabo fritidsgård har utsatts för omfattande skadegörelse. Nu hålls fritidsgården stängd resten av veckan.
– Vi mår dåligt.

Det säger fritidsledaren Mats Gröhn som under de senaste månaderna också jobbat som ordförande för Bergakommissionen efter branden i Berga centrum. Ett arbete som var tänkt att bidra till en nystart för Berga. Därför kommer händelsen vid Funkabo fritidsgård som ett rejält bakslag.
Funkabo fritidsgård ska renoveras och det var i de tillfälliga lokalerna som vandalismen inträffade natten till tisdag. Gärningsmännen tog sig in i byggnaden, krossade fönster och slog sönder möblemang till ett uppskattat värde av 30 000 till 35 000 kronor.
– Det var sista spiken. Vi har haft en tid av slagsmål och föräldrakontakter. Vi kommer att genomföra den planerade resan till Aboda Klint på torsdag, men vi har bommat igen fritidsgården fram till fredag, berättar Mats Gröhn.
– Nu ska vi sätta oss med vår chef för att se över vad vi har för möjligheter. Det känns tungt. Det är ett fåtal individer som förstör för flera hundra.
Efter krismötet kommer besked om man i stället ska flytta verksamheten ut till andra fritidsgårdar under en period.
Sedan branden har Mats Gröhn jobbat hårt med Bergakommissionen som på sikt ska göra stadsdelen bättre för ungdomarna. Givetvis är den senaste händelsen ett tungt slag för honom.
– Jag har haft ett påslag på 15 till 20 timmar i veckan utöver min vanliga arbetstid. Mina kollegor har fått täcka upp för mig och ta vissa arbetspass. Alla jobbar mer än 40 timmar i veckan och sen...man blir matt.
– Men vi har absolut inte gett upp, men just nu är man låg och besviken.