Fotbollsprofiler höll i frågesport

TV4-profilerna Patrick Ekwall och Olof Lundh besökte Kalmar på onsdagen när det var dags för ett av stoppen i SM i fotbollskunskap.
Kalmar • Publicerad 7 maj 2014
Patrick Ekwall och Olof Lundh ställde frågorna när det var dags för kvaltävling i SM i fotbollskunskap.
Patrick Ekwall och Olof Lundh ställde frågorna när det var dags för kvaltävling i SM i fotbollskunskap.Foto: Tobias Eriksson

Tävlingen besöker fem städer under våren men intresserade kan även tävla på nätet, i appar och på Facebook. Ett 50-tal fotbollskunniga på Harrys i Kalmar fick bland annat svara på frågor som vilken bank ”Bosse Bank” är vd för och vilken klubb som blev Rudi Völlers sista som aktiv.

De fyra bästa från respektive kvaltävling går vidare till en mellanrunda tillsammans med 15 från nättävlingen. Därifrån går fyra vidare till final och gör upp om titeln svensk mästare i fotbollskunskap.

Tobias Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.