Försvunnen mans hund hittad död i å

Den försvunne 48-åringens hund hittades drunknad i Ljungbyån, men de fortsatta dykningarna efter mannen är resultatlösa.
Kalmar • Publicerad 26 mars 2010

Mannen försvann i söndags sedan han gått på en långpromenad med sin hund i trakterna kring hemmet i Nygrantorp söder om Trekanten. På kvällen anmäldes han som försvunnen av sina anhöriga och redan då drogs ett stort sökpådrag i?gång.

Trots ett stort antal poliser med hundar, stöd från hemvärnet och spaning från helikopter med värmekamera har inte mannen påträffats. Intresset har kommit att fokuseras kring Ljungbyåns livliga vårflöde och det var i samband med dykningar där som räddningstjänsten hittade hunden på torsdagen.

Dykningarna fortsatte på fredagen då ett team från räddningstjänsten med fyra dykare assisterar polisen i sökandet i ån. Men dykningarna var resultatlösa.

– Vi har varit och dykt på många olika ställen och nu har vi gjort bedömningen att det inte är lönt längre. Så vi ställer in fortsatta dykningar, säger Reinhold Liljedahl, vakthavande befäl.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.