Annons

Försökte köra om för sent – åtalas för olycka

En man i 35-årsåldern åtalas för att ha orsakat en trafikolycka som slutade med att hans bil voltade av riksväg 25. Han misstänks även för andra trafikbrott.
TREKANTEN • Publicerad 2 oktober 2018
35-åringen voltade med bilen vid olyckan.
35-åringen voltade med bilen vid olyckan.Foto: Polisen

Den 6 juni körde en man på riksväg 25 och hade just passerat Trekanten när en annan bil plötsligt dök upp i backspegeln. Föraren beskriver för polisen att den bakomvarande bilisten närmade sig i hög hastighet och verkade vilja köra om, trots att vägen just gått från dubbel- till enkelfilig.

Bilen som kom bakifrån kördes av en 35-årig man. Han lyckades inte komma förbi utan körde i stället in i mannen framför. Det fick hans egen bil att gå ut i sidoräcket, för att sedan studsa tillbaka mot mitträcket och volta av vägen.

Annons

35-åringen klarade sig utan svårare skador, men åtalas nu för vårdslöshet. Enligt polis på plats visade han ”uppenbar likgiltighet för andras liv eller egendom”. Eftersom han saknade körkort åtalas han även för olovlig körning.

I förhör säger han att skylten om att vägbanan försvinner kom upp snabbt och att han då "valde då att gasa på för att komma om”.

35-åringen kunde själv gå ur bilen och klarade sig utan svårare skador.
35-åringen kunde själv gå ur bilen och klarade sig utan svårare skador.Foto: Polisen

35-åringen åtalas även för ytterligare ett fall av olovlig körning samt hastighetsöverträdelse efter att ha fångats av en fartkamera i vintras. En man som lånade ut sin bil till honom innan olyckstillfället misstänks för tillåtande av olovlig körning. Båda männen erkänner brott.

Den person som blev påkörd bakifrån ska inte ha blivit allvarligt skadad vid händelsen.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons