Företagare varnas för annonsbluffare

Ett samtal kan bli dyrt. Nu varnas företagare för bluffare på annonsmarknaden på internet.
Kalmar • Publicerad 12 mars 2010

Syns ditt företag på söksidan Hitta.se på nätet? Då är det bäst att vara uppmärksam, menar ledningen för internetsajten som varnar sina kunder för skojare. Genom att använda ett företagsnamn som är snarlikt Hitta.se görs försök att sälja eller förnya annonser på söksajten.

"Vi har en dialog med Polisen och Svensk Handel för att försöka få stopp på detta då det skadar oss, men inte minst för att många av er kommer att betala för något helt annat än det ni trott er köpa". Så skriver ledningen för Hitta.se i ett varningsbrev till sina kunder.

Kalmar Vatten och renhållning, KVAB, har råkat ut för ett telefonsamtal som kunde ha blivit kostsamt om inte informatören Jenny Holmgren varit alert.

- Jag fick ett samtal från en sprakig mobiltelefon, en man sade sig jobba för "Hitta företag.se", men jag sade bara att vi inte är kund hos dem och lade på luren.

Nu vill Jenny Holmgren varna företagare i länet för att blufföretaget spelar in samtalen och sedan fakturerar för en tjänst man tror man beställt.

- Det kan bli väldigt efterhängset, så det gäller att vara extra uppmärksam, säger hon.

Marit Ollander Hjort
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.