Förening ger hjälp till brottsoffer

Den ene är före detta åklagare, den andre pensionerad polis. Tillsammans arbetar de nu ideellt för att lyfta fram brottsoffrens ställning och utsatthet.
Kalmar • Publicerad 22 februari 2006

Inger Johansson och Jan-Erik Rosén är några av de cirka 40 personer i Kalmar som ideellt engagerat sig i något de tror på och som de anser måste lyftas fram i ljuset. Som pensionärer har de numera den tid de inte hade i sina respektive yrken att ägna sig åt de som utsatts för brott. Det gör de inom Kalmar Brottoffersjour, BOJ.

Med engagemang kan man komma långt. Men för att nå längre krävs också en ekonomisk trygghet. Mycket av BOJs tid går åt att jaga pengar för att hålla verksamheten igång.

Därför drar föreningen inom kort igång en större informationskampanj i södra länet. Bland annat kommer det senaste numret av tidningen Brottsoffer att skickas ut till 50 000 hushåll. Förhoppningen är att detta ska leda till att antalet medlemmar, som idag knappt är 100, ska öka liksom medvetandet bland en större medlem vad BOJ står för och arbetar med.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.