Föräldrar får stöd av Vänsterpartiet

Bygg en ny innebandy– och idrottshall vid Falkenbergsskolan. Det tycker Vänsterpartiet i sin handlingsplan inför valet.
Kalmar • Publicerad 30 juni 2010

Idrottshallen vid Falkenbergsskolan är alldeles för liten. Dessutom är den för gammal och barnen har inte fått lov att använda vissa redskap av säkerhetsskäl. Som Barometern tidigare berättat är föräldrar till barn på skolan så missnöjda att de startat en namninsamling till kommunalrådet Johan Persson (S), med krav på en ny idrottshall.

Nu får föräldrarna medhåll av Vänsterpartiets Birgitta Axelsson Edström, ordförande i Kultur– och fritidsnämnden.

– Jag förstår föräldrarna. Barnen i Falkenbergsskolan måste ha en fullstor hall att ha idrott i, säger hon.

I Vänsterpartiets kommande handlingsprogram inför valet i höst lovar de att se över möjligheterna att bygga en kombinerad innebandy– och idrottshall vid Falkenbergsskolan.

– Det som föräldrarna pratar om går hand i hand med våra tankar. Vi vet att det finns en efterfrågan på hallar i centrala Kalmar och vi har velat ha en innebandyhall länge. Bygger vi nytt måste vi samverka med skolorna så att hallarna utnyttjas både dag– och kvällstid.

Kostnaderna för ett nybygge ser hon inte som något problem.

– Vi byggde en hall i Trekanten för några år sedan och det kostade runt 20 miljoner. Det beror lite på utrustning och marken man bygger på.

Kan ni få gehör för detta i kommunfullmäktige?

– Allt är möjligt. Sådana här frågor brukar ta tid men med den här typen av behov tror jag att det finns en realistisk möjlighet för det.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.