Föräldramingel får ersätta utbildning

Kalmar Artikeln publicerades
Det stora intresset i våras har fått Angelica Hallberg, Gabriella Bergvall, här med Greta och Elin Johansson, här med Abbe, att bjuda in till en ny träff för blivande föräldrar.
Foto:Paul Madej
Det stora intresset i våras har fått Angelica Hallberg, Gabriella Bergvall, här med Greta och Elin Johansson, här med Abbe, att bjuda in till en ny träff för blivande föräldrar.

Premiäromgången blev en succé. Därför återkommer gänget bakom föräldraträffen med en ny omgång.

– I våras kom det 70 personer, vi blev jätteöverraskade över intresset. Sedan har vi fått väldigt många frågor om vi skulle göra om arrangemanget. Och varför inte, nu är vi nyblivna mammor alla tre och vet vilken nytta vi hade av de sociala kontakter vi knöt i våras, säger Elin Johansson.

Just nu marknadsförs arrangemanget under namnet "Babyboom på Villa Solbacken" via Facebook och intresset är stort, igen. Bakom träffen står Elin Johansson, Angelica Hallberg, Gabriella Bergvall och Martin Bergvall Nilsson.

– Eftersom landstinget la ner alla föräldragrupper finns det ett tomrum, väldigt många både förstagångsföräldrar och de som väntar barn igen vill ha det här mötet. Få möjlighet att ställa frågor, träffa andra blivande föräldrar och knyta kontakter, fortsätter Gabriella Bergvall.

    Arrangörerna är dock väldigt noga med att påpeka att deras arrangemang inte ska jämföras med en föräldrakurs.

    – Det här är en form av ett föräldramingel, träffen är bara en gång. Under den kvällen ges väldigt mycket information i olika ämnen, men sedan får föräldrarna själva bestämma hur de vill träffas framöver. Vi erbjuder så att säga en upptaktsträff, förklarar Angelica Hallberg.

    Programmet för föräldraminglet är omfattande. De deltagande föräldrarna kommer att kunna ställa frågor till och diskutera med en barnmorska, som berättar om profylax, få information om träning efter graviditet, om hjärt- lungräddning för barn samt om bärsjalar och om hur man bäst klär på sitt barn under vinter och vår.

    – Vi har satt ihop en blandning av information. Programmet bygger på erfarenheten från i våras och på de frågor vi själva ville ha svar på när vi väntade barn, fortsätter Elin Johansson.